Hypnotherapie

 

Hypnose werkt met jouw onderbewustzijn en is een instrument dat kan worden gebruikt om mensen te helpen hun doelen te bereiken. B.v. afvallen, stressreductie, pijnbestrijding en meer zelfvertrouwen te krijgen.  Het werkt ondersteunend.

Hypnose is eigenlijk niets anders dan een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. een staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Je gaat ergens helemaal ‘in op’. Deze staat heb je vaak verschillende keren per dag, maar misschien heb je het dan zelf niet eens in de gaten.
Denk maar eens aan het moment dat je helemaal ‘in een film’ zit of dat je zo in je boek verzonken bent, dat je jouw omgeving niet hoort.
Je aandacht is dan zo gefocust op datgene waar je op dat moment mee bezig bent, dat het even lijkt of de wereld om je heen niet meer tot je doordringt of niet eens bestaat.

Sommige mensen denken dat je als het ware slaapt of droomt, maar dat is niet juist. Wanneer je via hypnose in trance raakt, ben je namelijk wel gewoon aanwezig. Je hoort gewoon wat er tegen je gezegd wordt en je kunt gewoon denken.
Maar tegelijkertijd is het mogelijk om je meer te concentreren op bepaalde dingen en je af te sluiten voor andere (bijvoorbeeld indrukken/geluiden van buitenaf.

In deze toestand, die we Hypnose noemen, is jouw lichaam zo ontspannen dat je gereed bent om suggesties van de hypnotherapeut in jouw onderbewuste te ontvangen en is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om te laten zetten in een gewenste vorm.
Zo vindt de verandering ,die je wenst, onbewust plaats